Prevoz pokojnika vršimo specijalnim klimatizovanim vozilom, marke Mercedes, koje ima atest. Na odredišta udaljena do 100km vozimo besplatno i rashladni uređaj za čuvanje pokojnika je takođe besplatan do dana sahrane.

Šta podrazumeva specijalno vozilo za prevoz umrlih?

Za prevoz pokojnika koriste se atestirana vozila, namenjena isključivo za tu svrhu.

Da bi se dobio atest, moraju se ispoštovati određeni propisi: vozilo mora da bude određene veličine, unutrašnja opremljenost adekvatna (prostor u koji se stavlja sanduk, kolica itd) i da bude registrovano kao pogrebno vozilo. Takvo vozilo ne koristi se ni za jednu drugu svrhu.

Naša atestirana vozila marke Mercedes su u potpunosti prilagođena za obavljanje prevoza umrlih, bilo da se radi o maloj udaljenosti ili o prevozu iz inostranstva ili u inostranstvo.

Zašto je važno da se pogrebni prevoz obavi specijalnim vozilom?

Ova stavka je najznačajnija korisnicima kojima je potreban prevoz pokojnika iz inostranstva u Srbiju ili prevoz pokojnika iz Srbije u inostranstvo.

Zašto? Zato što na granicama ne puštaju vozila koja prevoze umrle ukoliko vozilo nema atest!

Ovo veliki broj korisnika ne zna, pa se nemali broj puta dešavalo da ljudi angažuju pogrebnika sa vozilom bez atesta, koje preuzme pokojnika i pređe dobar deo puta, a onda ga na granici vrate. Nema potrebe da opisujemo koliki je to gubitak i vremena i novca, a donosi mnogo nerviranja i svakako doprinosi intenziviranju neprijatnih emocija, koje su u nemiloj situaciji već pokrenute.

Da vam se to ne bi dogodilo, tu smo da vas informišemo na vreme. Kao i da vam ponudimo nesmetani prevoz pokojnika iz Srbije u bilo koju zemlju Evrope, i obrnuto. Jer, naša vozila prolaze granice i stižu do željenog odredišta!

Pijetet prema pokojniku

Drugi razlog, koji se odnosi na prevoz umrlih bez obzira na lokaciju, više je stvar pijeteta prema pokojniku nego praktične prirode; ali rekli bismo da nije manje važan.

Verujemo da svi žele da njihova draga osoba koja je upokojena bude prevezena sa maksimalnim poštovanjem, u uslovima koji ispunjavaju sve norme i u vozilu koje služi specijalno za tu namenu, koje se ne koristi pored toga i za prevoz nekih drugih osoba ili stvari. Pokojnici zaslužuju da na poslednji put krenu onako kako i priliči. A mi ćemo to ispoštovati.

Telefon na koji nas možete dobiti 24časa 365 dana u godini

u Srbiji: +381 60 37 47 097