Ukoliko vam je u planu ekshumacija pokojnika, naše usluge će vam biti veoma isplative.

Na ovom polju možemo da vam ponudimo kompletnu pogrebnu opremu za ekshumaciju, kao i prevoz posmrtnih ostataka u Srbiji, ali i prevoz pokojnika iz inostranstva u Srbiju. Takođe, obavljamo i papirologiju koja je potrebna za prevoz ekshumiranih ostataka preko granice.

ŠTA JE EKSHUMACIJA

Ekshumacija je iskopavanje posmrtnih ostataka iz groba, nakon zakonski dozvoljenog vremena od sahranjivanja, i njihovo prenošenje na drugo mesto.

Ovaj čin najčešće se vrši zbog toga što je smrt nastupila u nekom drugom mestu (ili državi) od onog u kojem je pokojnik živeo ili se rodio, ili iz želje pokojnika koju je ostavio u amanet.

Ekshumacija je nešto što se obično dugo priželjkuje i planira, ali mnogi nisu dugo u mogućnosti da izvedu, zbog troškova koje ona nosi, pa nekada prođu godine, pa i decenije dok se ona ne realizuje.

Ukoliko ste sada konačno u mogućnosti i planirate ekshumaciju, mi ćemo vam pomoći da u uslugama koje su vam potrebne uz nju prođete što povoljnije.

ŠTA JE POTREBNO DA BI SE OBAVILA EKSHUMACIJA

Za ekshumaciju je potrebno uraditi sledeće:

 • Obratiti se preduzeću koje je zaduženo za održavanje groblja na kom se vrši ekshumacija radi dobijanja odobrenja za isto;
 • potvrda od sanitarne inspekcije;
 • potvrda o grobnom mestu gde će biti ekshumiran pokojnik;
 • ako se ostaci pokojnika prevoze van države, potrebna je sprovodnica iz ambasade koju mi umesto Vas pribavljamo;
 • Kada prikupite potrebne potvrde, mi smo sledeća “karika”, jer za vas obavljamo ključne usluge, uz koje ćete uštedeti!

KAKO VAM MI POMAŽEMO OKO EKSHUMACIJE

Mi stupamo na snagu nakon što ste pribavili odobrenje i dve potvrde!

Naše usluge iz ovog domena su:

 • kompletna pogrebna oprema koja je potrebna kad se vrši ekshumacija i kad se ostaci pokojnika prevoze preko granice – drveni sanduci i limeni ulošci;
 • Prevoz posmrtnih ostataka atestiranim vozilima za tu namenu
 • Vađenje sprovodnica u ambasadama (neophodih za prevoz ekshumiranih ostataka preko granice)

Pored ekspeditivnosti i profesinoalizma, najpovoljnije cene su nešto čime samouvereno možemo da se pohvalimo u sve tri nabrojane stavke!

PREVOZ EKSHUMIRANIH OSTATAKA IZ INOSTRANSTVA

Zašto smo posebno interesantni za saradnju porodicama onih čiji će ostaci nakon ekshumacije biti prebačeni preko granice i ponovo sahranjeni u drugoj zemlji?

Bilo da je u pitanju prevoz ekshumiranih ostataka iz inostranstva u Srbiju ili iz Srbije u inostranstvo, mi smo vam potrebni zbog:

 • Imamo dobru saradnju sa ambasadama i brzo i jednostavno ćemo vam nabaviti dokumentaciju (sprovodnice) koja se u slučaju ekshumacije mora izvaditi;
 • Naša vozila su atestirana za ovu namenu, a samo vozila koja imaju atest mogu da pređu preko granice; dešavalo da ljudi angažuju pogrebnika sa vozilom bez atesta, koje preuzme posmrtne ostatke i pređe dobar deo puta, a onda ga na granici vrate;
 • U ponudi imamo drvene i limene sanduke koji su po zakonu neophodni za prevoz posmrtnih ostataka u inostranstvo;
 • U svim ovim uslugama smo ubedljivo najpovoljniji: od vađenja sprovodnice, preko prodaje sanduka, do kilometraže pređenog puta; Kad sve saberete – saradnja sa nama vidno štedi vaš novac;

Verujemo da ćete učiniti sve da se ekshumacija pokojnika obavi što je dostojanstvenije moguće, a da ujedno to ne bude preveliki udar na džep vaše porodice.

Kad pokojnik konačno bude počivao tamo gde pripada, i vama će biti srce na mestu.

Tu smo da vam pomognemo u tome.

Telefon na koji nas možete dobiti 24časa 365 dana u godini

u Srbiji: +381 60 37 47 097